matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
ferdus:
∫x2
x
pomozecie? prosze o rozpisanie wiem ze cos z e tu bedzie
2 mar 08:49
J:
przez części: u = x v' = 2
x
1
u' = 1 v =
2
x
ln2
2 mar 08:57
ferdus:
ale latwe dzieki
2 mar 11:18