Narysuj iloczyn kartezjańkski
Kamil: Witajcie, znowu mam problem.
Mam narysować iloczyn kartezjański dwóch zbiorów:
A = { x c R : |3 − x| < 4}
B = (−
∞, −1> U (4, +
∞)
Po obliczeniach zbior A = (1, 7)
Mam pewne problemy z rysowaniem tutaj (proszę o wybaczenie także braku pewnych znaków, nie mogę
ich dostrzec). Próbowałem narysować ten iloczyn z pomocą youtube, jednakże nie jestem pewien
swojego tworu, który wygląda tak:
http://i.imgur.com/CteULee.jpg
Czy tak powinien wyglądać? Jeśli nie, to czy ktoś mógłby go poprawnie narysować ze wskazaniem
błędów w logice?
Pozdrawiam.
Kamil: O kurcze, od razu zauważyłem, że zgubiłem znak − faktycznie od −1. Dziekuję ślicznie, czyli
logika rozumowania raczej dobrze, poza zamknięciem zbioru.

Jeszcze raz dziękuję.