Oblicz objetosc
Ola4xde: Trojkat prostokatny rownoramienny ktorego przeciwprostokatna ma dł 6∫2, obraca sie wokol
przeciwprostokatnej. Oblicz objetosc powstałej bryly
1 mar 21:08
5-latek: Dlaczego uzywasz symbolu calki ?
1 mar 21:10
Ola4xde: To ma byc pierwiastek
1 mar 21:11
Mateusz: a
√2 = 6
√2
a=6
a=r=H
H=6
r=6
V=72π
1 mar 21:15
Mateusz: nie, źle, obraca się wokół przeciwprostokątnej a nie przyprostokątnej, nie rozważaj mojego
rozwiązania.
1 mar 21:15
Ola4xde: A umiesz zrobic tak zeby było dobrze ?
1 mar 21:19
5-latek:

Popatrz w lewo a tam mas z(wpisz a otrzymasz 6
√2
Policz dlugosc przeciwprostokatnej potem wytnij z papiru sobie taki trokat i obroc go wokol
przeciwprostokatnej . Zobacz jaka figure otrzymasz
1 mar 21:19