matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przzekrój
Mateusz:
Jeśli przekrojem osiowyn walca jest kwadrat o polu 36cm
2
to promień podstawy tego walca wynosi... ? a
2
=36 a=6 1/2a=3 czyli odp to 3?
1 mar 21:05
Mateusz:
?
1 mar 21:12
5-latek:
Tak
1 mar 21:13