matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Monika:
Jaki kąt tworzy z osią OX styczna do paraboli y=3x
2
−x+4 w punkcie x
0
=0?
1 mar 19:13
irena_1:
y=3x
2
−x+4 y'=6x−1 y'(0)=−1 tgα=−1 α=135
0
1 mar 19:16
Monika:
dziękuję!
1 mar 19:24