log
początki: (√3)x=9
1 mar 17:49
J:
(√3)x = (√3)4
1 mar 17:50
początki: a log o podst 2 z 36 ?
1 mar 17:57
J:
5
1 mar 17:58
J:
przepraszam ... nie log236 = log2(4*9) = log24 + 2log23
1 mar 17:59
5-latek: J dla 5 to by bylo z 32

log
236= log
2(2*18)=log
2+log
218=1+log
218= 1+log
2(2*9)= 1+log
22+log
29=2+log
29
1 mar 18:02
J:
zorientowałem się już po kliknięciu "wyślij"
1 mar 18:03
początki: ok, dzięki
ale podbijam jeszcze log o podst. 4 z 34 * log o podst. 3 z 43
1 mar 18:06
5-latek: log434*log343= co zaproponujesz ?
1 mar 18:09
początki: hm...
1 mar 18:10
Metis: Tam
5−latku w poście 18:02 nie dopisałeś jednej 2

...=log
2(2*18)=log
22+...
1 mar 18:11
5-latek: Witaj

Dobrze ze zobaczyles?
1 mar 18:13
5-latek: No to probuj
4log
43*3log
34
| | 1 | | 1 | |
a log34= |
| lub log43= |
| ale dalej Ty |
| | log43 | | log34 | |
1 mar 18:16
Metis:
1 mar 18:16
początki: ok wyszło

wzorek na zamianę podstawy .log dzięki

!
1 mar 18:21