matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szereg
Aaron:
4−
4
x
+
4
x
2
−
4
x
3
+...=
8
2x−1
1 mar 17:34
M:
18 lip 06:08
Z.K:
1
x≠0 x≠
2
4
1
4
1
q=−
*
=−
=−
x
4
4x
x
1
−1<−
<1
x
1
−
<1 x∊(−
∞
,−1)U{0,
∞
)
x
i
1
−
>−1 x∊(−
∞
,0)U(1,
∞
)
x
x∊(−
∞
, −1)U(1,
∞
)
4
8
=
1
1+
x
2x−1
4x
8
=
x+1
2x−1
4x(2x−1)=8(x+1) 8x
2
−−12x−8=0 2x
2
−3x−2=0
1
x=−
odpada
2
x=2 nalezy do rozwiązan
18 lip 09:07
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick