matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek różniczkowy
Mario:
wyznacz najmniejszą możliwą wartość sumy długości przekątnych rombu o polu równym 50.
1 mar 15:34
M:
19 lip 06:03
:
100
100
q+
q
100
p+q=q+
=2*
≥ 2(q*
)
1/2
=20
q
2
q
21 lip 16:13