matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kacper:
wskaż funkcję rosnącą w przedziale <−4;−1> :
√
6
A)f(x)=
x
1
B)g(x)=
√
6x
1−
√
6
C)h(x)=
x
−1+
√
6
D)k(x)=
x
Prosiłbym o pełne rozpisanie sposobu Wiem że odpowiedź poprawna to D ale jak zapisac te obliczenia?
1 mar 15:04
ICSP:
C)
1 mar 15:06
ICSP:
a
funkcja f(x) =
jest przedziałami rosnąca gdy a < 0
x
1 mar 15:06