matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiazanie
Michał:
Środek ciężkości trójkąta prostokątnego leży w odległości a od wierzchołka kąta prostego
9πa
2
Pole koła opisanego na tym trójkącie jest równe wynik to
4
1
R =
*c c to przeciwprostokątna
2
P
k
= πR
2
1 mar 13:52
Mila:
1
|CD|=
|AB|=R
2
środkowe przecinaja się w jednym punkcie i dzielą w stosunku 2:1 licząc od wierzchołka kąta⇔
1
|SD|=
a
2
3
|CD|=
a=R
2
9πa
2
P=
4
========
1 mar 16:56
Michał:
dziękuję
1 mar 17:37