1 | 1 | 1 | ||||
P1 + P2 + P3 = | P ⇒ 42 + P3 = | P ⇒ P3 = | P − 42 | |||
4 | 4 | 4 |
2 | 2 | |||
P2 + P3 + P4 = | P ⇒ 28 + 4p3 = | P ⇒ P = 420 i P3 = 63 i P4 = 189 | ||
3 | 3 |
q*c | a | b | 1 | ||||
* | * | = 1 ⇒ q* | = 1 ⇒ q = 6 | ||||
c | 2a | 3b | 6 |
7 | ||
P3 + P4 = k*P5 ⇒ 252 = k*108 ⇒ k = | ||
3 |
7 | ||
Odp.: Pole trójkąta ABC jest równe 420, |CD| : |DC'| = | : 1 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |