matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
kamm:
Rozwiąż równanie: x
4
+ 5x
3
− 4x
2
+ 5x + 1 = 0
1 mar 12:04
ICSP:
Zauważ, ze x = 0 nie jest rozwiązaniem. Podziel równanie przez x
2
1 mar 12:13
Bogdan:
(x
2
− x + 1)(x
2
+ 6x + 1) = 0
1 mar 13:11