Zadanie nr 7 funkcja /wlasnosci
5-latek: Na razie na takich zadaniach z funkcji polegam
Chodzi o zlozenie funkcji Zadanie : Wyznacz kilka wartosci g(f(x))gdy:
a) f:R→R+U{0} i f(x)=|x|
g:R+U{0}→R
U{0} i g(x)=−x
c)f:C→C i f(x)=x+1
g:C→C i g(x)=2x
28 lut 22:42
5-latek: W podpunkcie a) znowu zle zapisalo ma byc g:R+U{0}→R−U{0}
tak samo w b) ma byc g:(01> →R−
28 lut 22:48
Qulka: to wkładasz jedną funkcję jako argumenty drugiej
a) g(f(x))=g( |x| ) = − |x|
28 lut 22:51
Qulka:
| | −1 | |
b) g(f(x)) = g( 1/x ) = |
| = −x |
| | 1/x | |
c) g(f(x)) = g( x+1) =2(x+1)
28 lut 22:52
5-latek: Dobrze
Qulka 
Mozesz pomoc mi jeszcze z b
28 lut 22:53
5-latek: Juz pomoglas . Dziekuje Ci
28 lut 22:54