Narysuj wykres funkcji
Halszka: To jest okropne! >.< Narysuj wykres funkcji:
28 lut 22:27
Qulka:
28 lut 22:30
Halszka: a skąd taki wykres?
28 lut 22:33
Qulka: zapomniałam narysować asymptoty x=2 i y=4
28 lut 22:36
Qulka: z właściwości tej funkcji
28 lut 22:38
Halszka: a mogłabyś to proszę po kolei rozpisać, bo nie rozumiem tego niestety..
28 lut 22:41
123: | | |5 − 4x| | | 5 − 4x | | 1 + 4 − 4x | |
f(x) = |
| = | |
| | = | |
| | = |
| | |2 − x| | | 2 − x | | 2 − x | |
| | 1 | | 2(2 − x) | | 1 | |
| |
| + |
| | = | |
| + 2| |
| | 2 − x | | 2 − x | | 2 − x | |
28 lut 22:49
123: Wróć... Źle zrobione bo tam jest x a nie 2x. ŹLE
28 lut 22:50
Dziadek Mróz:
D:
|2 − x| ≠ 0
2 − x ≠ 0
x ≠ 2
|5 − 4x| = 0
5 − 4x = 0
4x = 5
1 mar 11:15