matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Mercia:
Moglby ktos przedstawic rozwiazanie krok po kroku?
(1+i)(2−2i)
3i
28 lut 19:06
Braun:
(1+i)(2−2i)
2−2i+2i−2i
2
4
4*3i
12i
4i
=
=
=
=
=−
3i
3i
3i
3i*3i
9i
2
3
28 lut 19:14
Mercia:
Dziekuje
28 lut 19:28