Wykazać prawdziwość następujących wzorów:
Benny: Wykazać prawdziwość następujących wzorów:
a) (1,3)∩(3,5)=0
b) (A\B)∩B=0
c)A∪(B∩C)=(A∪B)∩(A∪C)
Jest jeszcze parę przykładów, ale zostawiam, bo chce na razie zrozumieć jak należy rozwiązywać
takie zadanka. Może później resztę uda mi się zrobić samemu
28 lut 18:18
Benny: Ktoś, coś?
28 lut 18:45
Ja: x∊(1,3) i x∊(3,5) sprzecznośc ( zbiory rozłaczne)
28 lut 18:47
Ja: x∊(A/B) i x∊B⇔(x∊A i x∉B i x∊B sprzeczność
28 lut 18:49
Benny: Nie trzeba korzystać z praw logicznych?
28 lut 19:29
Ja:
28 lut 19:54