28 lut 17:57
ele: Narysowałem strzałki prądu i myślałem aby to z prawa napięciowego policzyć ale jest za mało
podanych danych dotyczących danych
28 lut 17:58
ele: dotyczących napięcia*
28 lut 17:59
ele: czy prąd I będzie jednakowy dla całego układu jak rezystory są połączone szeregowo ?
28 lut 18:25
ele: I = 18/18 = 1 A ?
28 lut 19:44
ele: jest ktoś w stanie pomóc?
28 lut 21:14
Qulka: jak je poprzesuwasz to zauważysz że one wszystkie 3 są równolegle i mają to samo napięcie 18V
28 lut 21:22
Qulka: I1=6A I2=2A I3=3A
28 lut 21:35
ele: bo jak patrze to one dla mnie są szeregowe.
28 lut 21:47
ele: jak to zauważyłeś że są równolegle ?
28 lut 21:48
Qulka: pościągaj te kabelki na których nic nie ma do punktu
28 lut 21:51
Qulka:
28 lut 21:53
ele: nie widzę tego, jak dla mnie R1 i R3 są szeregowe
28 lut 22:38
Qulka:

zwijasz zieloną i czerwoną
28 lut 22:42
ele: jak nie ma zielonej i czerwonej to:
−−−−−−−−−−− 1 −−−−−−−−E−−−−−− 3 −−−−−−−−−−−−−−−−−
i szeregową są tak jakby
28 lut 22:54
Qulka: jak nie ma to tak
28 lut 22:56
ele: bo ja nie ma tego kabla zielonego i czerwonego to pośrodku zostaję źródło napięcia a po bokach
rezystory.
28 lut 23:13
Qulka: jak potem je skleisz razem i to jest jeden obwód to szeregowo
28 lut 23:15
ele: szeregowo,bo pisałeś że rezystory są równoległe. to jak to jest?
28 lut 23:38
Qulka: jak masz dodatkowy kabelek jak na Twoim rysunku to są równolegle..jak go nie ma to są
szeregowo..
28 lut 23:40
ele: to z tymi kabelkami są równolegle ? bo jakoś nie mogę tego zobaczyć.
28 lut 23:59
Qulka: tak z kabelkami są równolegle..dlatego kabelki Ci namalowałam w kolorkach i pokazałam jak się
zwija
1 mar 00:04
ele: mógłbyś jeszcze jakoś łatwiej to narysować

? bo nie widzę tego
1 mar 00:58
Qulka: nie mogłAAAbym
1 mar 01:03
ele: :(
1 mar 01:09
Qulka: próbowałam ale będzie zamazane i nieczytelne
1 mar 01:12
ele: to nic

może się uda
1 mar 01:14
Qulka:
1 mar 01:28
Qulka: i lepiej
1 mar 01:38
ele: dobra chyba coś łapię, czyli te rezystory R1 i R3 tak jakby są na tych kabelkach − zielony i
czerowny ?
1 mar 14:22