matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć (pierwiastki)
Marcin:
1.
http://tex.z-dn.net/?f=+%5B+%5Cfrac%7B+%5Csqrt%5B6%5D%7B+a%5E%7B2%7Dx+%7D%2B+%5Csqrt%7Bx%7D+%7D%7B+%5Csqrt%5B3%5D%7Bx%7D%2B+%5Csqrt%5B3%5D%7Ba%7D+%7D+%2B+%5Csqrt%5B6%5D%7Bx%7D%5D+%5E%7B3%7D%2B4%28x%2B1%29%2B%28+%5Csqrt%5B3%5D%7Bx+%5Csqrt%7Bx%7D+%7D%2B1%29%5E%7B2%7D+
2.
http://tex.z-dn.net/?f=%5B+%5Cfrac%7B1%7D%7B+%28+a%5E%7B+%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D+%7D%2B+b%5E%7B+%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D+%7D+%29%5E%7B-2%7D+%7D-%28+%5Cfrac%7B+%5Csqrt%7Ba%7D-+%5Csqrt%7Bb%7D+%7D%7Ba%5E%7B+%5Cfrac%7B3%7D%7B2%7D+%7D-+b%5E%7B+%5Cfrac%7B3%7D%7B2%7D+%7D+%7D+%29%5E%7B-1%7D%5D+%28ab%29%5E-%7B+%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D+%7D+
3.
http://tex.z-dn.net/?f=+%5Csqrt%7B2+%5Csqrt%7B7%7D%2B+%5Csqrt%7Bx%7D+%7D-+%5Csqrt%7B2+%5Csqrt%7B7%7D-+%5Csqrt%7Bx%7D+%7D%3D+%5Csqrt%5B4%5D%7B28%7D+
4.
http://tex.z-dn.net/?f=2+%5Csqrt%7Ba%2Bx%7D%2B+%5Csqrt%7Ba-x%7D%3D+%5Csqrt%7Ba-x%2B+%5Csqrt%7Bx%28a%2Bx%29%7D+%7D+
5.
http://tex.z-dn.net/?f=+%5Csqrt%7B+%5Cfrac%7B2x%2B2%7D%7Bx%2B2%7D+%7D-+%5Csqrt%7B+%5Cfrac%7Bx%2B2%7D%7B2x%2B2%7D+%7D%3D+%5Cfrac%7B7%7D%7B12%7D+
Są to linki do obrazków z zadaniami (przepraszam za taką formę, ale ponowne przepisywanie wszystkiego mijało się z celem). Chciałbym zaznaczyć, że w żadnym zadaniu NIE INTERESUJE MNIE GOTOWE ROZWIĄZANIE, chciałbym to zrozumieć. Z góry dziękuję za pomoc
28 lut 15:27