funkcja i wartości ujemne
Jadzia: dla której wartości parametru a funkcja f(x) = x
2−a przyjmuje wartości ujemne?
poproszę o wytłumaczenie zadania
28 lut 14:28
J:
rozwiąż nierówność: x2 − a < 0
28 lut 14:30
Jadzia: i co mi to da? że wyjdzie mi x< √a
28 lut 14:32
5-latek:

Zielony to y=x
2
czarny to y=x
2−1
czerowny to x
2−5 czy juz cos widzisz ?
28 lut 14:34
5-latek: A co to za odzywki co mi to da ?
najpierw wykonac polecenie a potem dopytac
28 lut 14:36
J:
popatrz na rysunek 5−latka ... wystarczy, aby a > 0
28 lut 14:46
Odp na debilne pytania: jadzia niekumata albo leniwa
28 lut 16:15
Odp na debilne pytania: przede wszystkim nie x <
√a tylko −
√a < x <
√a
a co ci to da

da ci rozwiązanie tego banalnego zadania
28 lut 16:19