Równania i nierówności.
brat: Cześć mam problem z zadaniem.
Pochodzi ono ze zbioru aksjomat.
Rozwiąż układ równań.
Z góry dzięki za pomoc
28 lut 13:15
J:
musisz rozwiązać dwa układy:
3x +2y =1
2x − y = 4 i założenie: x ≥ 0 i y ≥ 0
−3x + 2y = 1
2x + y = 4 i założenie: x < 0 i y < 0
28 lut 13:18
brat: hmm.
a chciałem sobie skrócić przez wyliczenie jednej zmiennej i podstawienia do drugiego równania.
a jak widać żadne skrócenie i jeszcze się pomyliłem.
wychodzi:
x=7 y=−10
28 lut 13:26
J:
28 lut 13:28
5-latek: Mogles tak zrobic jak planowales tylko wiecej liczenia
28 lut 13:30