matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Postać iloczynowa funkcji kwadratowej
Sarkaa:
Hej mam takie zadanko, ale zero pomysłów jak się za nie zabrać
help me!
ZADANIE: Wyznacz trójmian kwadratowy o pierwiastkach x
1
, x
2
i zbiorze wartości Y. a) x
1
=−2, x
2
=4, Y=<−6;
∞
)
28 lut 12:01