kto obliczy?
abc: Dziewiec dziewczat stanowi 37,5% uczniów klasy IIF. Ilu chłopców jest w tej klasie?
28 lut 10:57
pigor: ..., np. tak : niech u − liczba uczniów w klasie IIF, a
liczba dziewcząt
d=9 i 9= 37,5%u /*1000 ⇒ 375u=9000 ⇔
⇔
u= 24 uczniów w klasie, więc
c=24−9 =
15 chłopców w tej klasie. ...
28 lut 11:16
5-latek: Pewnie jeszczce trzeba isc spac ,gdyz ja przeczytalem ze dziewiec dziewic stanowi itd .
Tylko gdzie te dziewicie w II klasie ?
28 lut 11:25
5-latek: Czesc
pigor
28 lut 11:26
pigor: ... , o

cześć; dobrze widzisz, może warto iść... ,
bo ja zaraz idę, ale niestety nie ... ; pozdrawiam ...
28 lut 12:54