układ równań
Kamil: Zbadaj liczbę rozwiązań układu równań w zależności od parametru m
y=|2x−1|
2x+y−m=0
Zakładam, że : |2x−1| => 2x−1 dla x>1 lub |2x−1|=> −2x −1 dla x<0,5
Pozbywam się wartości bezwzględnej, następnie robie tak:
y=2x−1
2x+y−m=0
y=2x−1
4x−1−m=0
y=2x−1
4x−m=1 Tutaj utknąłem. Nie wiem co trzeba zrobić, aby wyliczyć to cholerne m, co trzeba
założyć ?
27 lut 21:28
52: Pytanie: Nie łatwiej by ci było narysować ?
27 lut 21:30
Kamil: Chciałbym jednak to obliczyć, nie wiem jak, dlatego pytam tutaj.
27 lut 21:36
Kamil: Ktoś jest w stanie pomóc ?
28 lut 15:46
Kamil: Ratunku !
28 lut 16:08