matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Jadzia:
proszę o pilną pomoc
4cos
2
1/2x=3
27 lut 21:03
52:
Jakie jest polecenie ?
x
Zapisz za pomocą komendy U{x} {2} (bez spacji) a otrzymasz
2
27 lut 21:06
Tadeusz:
x
3
cos
2
=
2
4
x
√
3
cos
=
itd
2
2
27 lut 21:07
pigor:
..., np. tak :
4cos
2
1
2
x=3
⇔ 2*2cos
2
1
2
x=3 ⇔ 2(1+cosx)=3 ⇔ ⇔ 1+cosx=
3
2
⇔ cosx=
1
2
⇔
x=
1
6
π+2kπ
v
x=−
1
6
π+2kπ
⇔ ⇔
x=
1
6
π+2kπ
v
x=
11
6
π+2kπ
, k∊R ...
27 lut 21:17
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick