matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
Litka:
Oblicz pole i obwód trapezu przedstawionego na rysunku. Dane: czerwony odcinek=11 niebieski odcinek=8 różowa kropka= 45 stopni zielona kropka= 90 stopni pomarańczowa kropka= 60 stopni
26 lis 20:51
Litka:
odświeżam
26 lis 21:33
kaz:
h
=cos60
o
⇒h=
1
2
8=4
nieb
26 lis 21:41