matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
GHOST:
Dla jakiego m∊R reszta z dzielenia wielomianu W(x)=x
21
+3x+|2−|m|| przez dwumian x+1 wynosi 4?
27 lut 17:12
ICSP:
w(−1) = 4 Wystarczy rozwiązać równanie
27 lut 17:19
Tadeusz:
W(−1)=4=−4+|2−|m|| itd
27 lut 17:21