matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoże ktoś ?? Pilne
Marek :
Rozwiąż równanie 3(2x−2)−7=5−2x
27 lut 16:14
Phoebe Campbell:
3(2x − 2) − 7 = 5 − 2x 6x − 6 − 7 = 5 − 2x 6x − 13 = 5 − 2x 6x + 2x = 5 + 13 8x = 18
18
9
x =
=
8
4
27 lut 16:46
Marek :
Dzięki
27 lut 17:10