matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka podwójna
M:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania, a dokładnie chodzi mi o granice całkowania ∫∫xdxdy po obszarze D: A(0,0) B(1,1) C(1,2)
27 lut 16:11
Bogdan:
Prosta k
1
: y = x, prosta k
2
: y = 2x 1 2x 1 ∫ ( ∫ xdy) dx = ∫ [xy]
x
2x
dx = ... 0 x 0
28 lut 01:28