4 | 3 | |||
a) | + | |||
x+2 | x−1 |
3x+1 | 4x | |||
b) | + | |||
x+1 | 2x+2 |
4 | 3 | 4(x − 1) + 3(x + 2) | ||||
a) | + | = | = | |||
x + 2 | x − 1 | (x + 2)(x − 1) |
4x − 4 + 3x + 6 | 7x + 2 | |||
= | = | |||
(x + 2)(x − 1) | (x + 2)(x − 1) |
3x + 1 | 4x | 3x + 1 | 4x | |||||
b) | + | = | + | = | ||||
x + 1 | 2x + 2 | x + 1 | 2(x + 1) |
2(3x + 1) | 4x | 6x + 2 + 4x | ||||
= | + | = | = | |||
2(x + 1) | 2(x + 1) | 2(x + 1) |
10x + 2 | 5x + 1 | |||
= | = | |||
2(x + 1) | x + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |