Dzielenie i odejmowanie ułamków zwykłych
Ola : Oblicz .
27 lut 12:02
Phoebe Campbell: ale.. w czym rzecz?
27 lut 12:07
Phoebe Campbell: | 50 | | 14 | | 7 | | 700 | | 7 | |
| * |
| − |
| = |
| − |
| = |
| 7 | | 165 | | 5 | | 1155 | | 5 | |
| | 700 | | 1617 | | 917 | |
= |
| − |
| = − |
| |
| | 1155 | | 1155 | | 1155 | |
27 lut 12:09
5-latek: Pojechales troche po calosci

A
Ola zastanowi sie czy mozna to zrobic prosciej .
27 lut 12:18
Qulka: zdecydowanie najpierw lepiej jest podzielić (co się da) a dopiero potem mnożyć
27 lut 12:33
Phoebe Campbell: A ja zawsze dzielenie zamieniam na mnożenie
27 lut 12:35
27 lut 12:35
Qulka: ja też

ale potem dzielę

czyli skracam ułamki
27 lut 12:36