dana jest funkcja określona wzorem fx= x^2+2 zbiorem wartości tej funkcji jest
a2c: dana jest funkcja określona wzorem fx= x
2+2 zbiorem wartości tej funkcji jest:
Bardzo proszę o pomoc
27 lut 10:14
J:
Zw = [2,+∞)
27 lut 10:17
a2c: a jak to zrobiłeś

? 2 jest wyrazem wolnym czyli B i to patrzymy na to czy jak
27 lut 10:26
J:
to jest parabola y = x2 przesunieta do góry o 2 , zrób jej szkic i zobaczysz,że funkcja
przyjmuje najmniejszą wartośc 2 dla x = 0 f(0) = 02 + 2 = 2
27 lut 10:30
a2c: dzięki wielkie
27 lut 10:33