Prawdopodobienstwo
Placek: Rzucono 3 razy symetryczną sześcienną kostką do gry. oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A −
liczba oczek w pierwszym rzucie jest równa wartości bezwzględnej różnicy oczek w pozostalych
rzutach
26 lut 21:57
kleszcz: Ω=216(63)
A'= na przykład w pierwszym rzucie możesz mieć 1,2,3,4,5,6 to jak w pierwszym rzucie wylosujesz
1 a w drugim 2 i w trzecim 3 to masz /2−3/=/−1/=1 i musisz sprawdzić ile takich możliwości
jest i wtedy ci wyjdzie.
26 lut 22:23
Qulka:

dla 5 dwa przypadki
dla 4 cztery
dla 3 sześć
dla 2 osiem
dla 1 dziesięć
w sumie 30 możliwości
26 lut 22:35