zadania
tomson: 1. oblicz tg a, jeśli a jest kątem ostrym, a sin2 a =0.64
2. Dane są zbiory A=(−5;1) oraz B, do którego należą wszystkie liczby x spełniające nierówność
x (x+2)≤2(x+2) Podaj wszystkie liczby całkowite należące jednocześnie do obu zbiorów.
Rozwiąż nierówność m−8x≥0 jeżeli m=log √39
3. Na pewnej loterii jest 120 losów a prawdopodobieństwo wygranej jeżeli kupujemy pierwszy los
jest 0.05. ile trzeba dołożyć losów wygrywających aby prawdopodobieństwo wygranej prze zakupie
pierwszego losu wzrosło do 0.24
26 lut 21:09
5-latek: sinx=0.8 (dlaczego tylko 0,8?
cos
2x=1−0,8=0,36 wiec cos x=0,6 (dlazcego tylko 0,6
| | sinx | |
tgx= |
| podstaw i licz |
| | cosx | |
27 lut 11:02