matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice Ciągu
Czarny Białas:
Zbadaj zbieżność ciągu. an= 3n
3
−7n + 2/ 2n
2
−3 bn= 3−2n/ n
2
cn= (3n
2
+2)(3n
2
−2)/3n
4
dn= 22 + 10n− n
2
−7n
5
26 lut 20:49
Daria:
16 gru 20:44