matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Aga:
log
2/6
2 + log
6
2 * log
6
3
26 lut 20:22
M:
19 lip 06:04
Z.K:
log
1/3
2+log
6
2*log
6
3
log
3
2
log
3
3
−log
3
2+
*
=
log
3
6
log
3
6
log
3
2
=−log
3
2+
=
(log
3
2+log
3
3)
2
log
3
2
=
−log
3
2
(log
3
2+1)
2
log2
log
3
2=
log3
Z tablic albo z kalkulatora log2≈0,30103 log3≈0,47712 Teraz to juz same rachunki . tak bym zrobił
19 lip 17:10