Proszę o pomoc. Okręgi
Magda: Może mi ktoś pomóc ?
1.Określ wzajemne położenie okręgów x2+(y−4)2=25 i x2+y2+4x−2y=4
2.Dane są punkty A(−7,−3) i B(−3,5)
a) napisz równanie okręgu o średnicy AB
b)wyznacz długość boków kwadratu wpisanego w ten okrąg
26 lis 19:46
Bogumił: pomoge
26 lis 19:57
Bogumił: 1)
pierwszy okrag ma srodek w punkcie S(0,4) i promien o dlugosci 5
drugi okrag : (x
2+4x+4)−4+(y
2−2y+1)−1=4 czyli (x+2)
2+(y−1)
2=9

drugi okrag S(−2,1) i
promien o dlugosci 3. Narysuj je i zobacz jakie sa wzgledem siebie
26 lis 20:03
Magda: Dzięki bardzo.

mógłbyś zerknąć na drugie ?
26 lis 20:26