matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
miscelleas:
jak wyznaczyć zbiór wartości funkcji f(x)=cos
2
x(1−cos
2
x)
26 lut 18:12
prosta:
1
1
f(x)=cos
2
xsin
2
x=
(2sinxcosx)
2
=
sin
2
2x
4
4
1
ZW=<0,
>
4
26 lut 18:18