matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
nike:
Oblicz kąt rozwarcia stożka, jeśli powierzchnia boczna po rozwinięciu jest półkolem o promieniu 2.
26 lut 18:09
dero2005:
l = 2
180
2π*l = 2πr
360
r = 1 (2r)
2
= 2l
2
− 2l
2
cosα 4 = 8 − 8cosα
1
cosα =
2
α = 60
o
26 lut 21:49