matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
kiczn:
Niech A,B ⊂ Ω. Jeśli A⊂B i P(B)=
3
2
P(A) to ile wynosi P(A|B)?
26 lut 18:03
M:
21 lip 06:02
:
P(A∩B)
P(A)
2
P(A|B)=
=
=
P(B)
3
P(A)
2
3
21 lip 16:01