matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka jest pochodna z 7πr ?
Adam:
Jaka jest pochodna z 7πr ?
26 lut 17:49
Dziadek Mróz:
f(r) = 7πr [f(r)]' = [7πr]' = 7π
26 lut 18:18
edyskam:
(7πr)'= 7π π− jest liczbą więc traktujemy ją jako stałą
26 lut 18:21