matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
ararrrrr:
W windzie jadącej na 10 piętro jest 5 osób. Każdy wysiada na losowym piętrze. Jakie jest prawdopodobieństwo, że a) co najmniej dwie osoby wysiądą na tym samym piętrze b)wszyscy wysiądą na tym samym piętrze wg mnie to
10
4
1
P(a)=
=
10
5
10
10
1
P(b)=
=
10
5
10000
ok?
26 lut 17:27