matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Wera:
Uzasadnij, że liczba jest całkowita.
8 * sin 5
o
* cos 5
o
* cos 10
o
cos 70
0
26 lut 15:43
J:
8*(1/2)sin10cos10
8*(1/4)sin20
2cos70
=
=
=
= 2
cos70
cos70
cos70
26 lut 15:53