granica
pol: | | x2−2x+1 | |
Ile jest równa granica funkcji w punkcie xo=1 f (x)= |
| |
| | x2−1 | |
26 lut 09:47
J:
| | (x−1)2 | | x−1 | | 0 | |
= lim |
| = lim |
| − [ |
| ] = 0 |
| | (x+1)(x−1) | | x+1 | | 2 | |
26 lut 09:56
pol: A w odpowiedziach jest 1/2
26 lut 10:06
J:
polioczymy inaczej ( reguła de l'Hospitala , możesz nie znać)
| | 2x − 2 | | 2 − 2 | | 0 | |
= lim |
| = [ |
| ] = [ |
| ] = 0 |
| | 2x | | 2 | | 2 | |
26 lut 10:20
pol: Czyli pewnie błąd w odpowiedziach. Dzięki
26 lut 10:22