ciągi i logarytmy
bart23: Liczby log4, x, log32 tworzą w podanej kolejności ciąg arytmetyczny dla x równego... odpowiedź
jest log 8
√2 ale nie wiem dlaczego... ktoś mógłby wytłumaczyć?
PILNE

!
25 lut 22:16
Michał: 2x=log4+log32
2x=log128
x=log8
√2
25 lut 22:19
Michał: | | 1 | |
to |
| przy ty logarytmie to potęga ale brzydko się wstawiła  |
| | 2 | |
Zachęcam do zaglądania do tablic
25 lut 22:20
irena_1:
(a, b, c)− ciąg arytmetyczny, jeśli
a+c=2b
2x=log4+log32
2x=log(4*32)
2x=log128
x=log
√128
x=log
√64*2=log8
√2
25 lut 22:21