Pochodna
Jerry: Obliczyć pochodną funkcji:
y=xln(3x−299)
25 lut 21:01
Mila:
| | 1 | |
[x*ln(3x−299)]'=1*ln(3x−299)+x* |
| *3= |
| | 3x−299 | |
25 lut 21:12
Jerry: Skorzystałaś normalnie ze wzoru na mnożenie?
25 lut 21:25
jakubs: Tak to jest normalny wzór na iloczyn funkcji
25 lut 21:26
Jerry: W takim razie skąd ta "3" na końcu pierwszej linijki przed znakiem "="?
25 lut 21:28
Hajtowy: It's kind of magic
25 lut 21:29
Jerry: W sobote mam zaliczenie, no proszę Was!
25 lut 21:29
Mila:
Pochodna argumentu logarytmu.
25 lut 21:30
Jerry: Aaaa zgadza się. Dziękuje bardzo
25 lut 21:31