matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Kateryna:
Oblicz (
√
5
2
√
3
+
3
)
2
√
3
−
3
25 lut 20:23
Eta:
(
√
5
2
√
3
+3
)
2
√
3
−3
=
√
5
(2
√
3
+3)(2
√
3
−3)
=
√
5
12−9
=
√
5
3
=
√
5
*
√
5
*
√
5
= 5
√
5
25 lut 20:31