matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
mania:
POCHODNE, mam problem z kilkoma przykladami y=
√
x
√
x
√
x
wszystkie sa pod jednym pierwiastkiem, nie wiem jak to zrobic
e
x
− e
−x
y=
e
x
+ e
−x
25 lut 18:03
AV:
y= x
3
2
, y' =
3
2
x
1
2
e
x
− e
−x
y=
, y' = 0
e
x
+ e
−x
25 lut 20:14