matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
wlasnie pisze egzamin:
e
x
Oblicz całkę oznaczoną od
∞
do 0 ∫
dx
e
x
+1
25 lut 17:42
M:
22 lip 06:09
:
dt
= [t=e
x
+1] =∫
1
∞
=ln t |
1
∞
=
∞
− 0=
∞
t
Ależ ułomny ten edytor.
23 lip 08:01