wyrażenia algebraiczne
gonia: prosze o pomoc −wykonaj mnożenie i zredukuj wyrazy podobne
gonia: a) (x−5)(x+5)+2xy=
b)(3−a)(6−3a)+3a=
c)(−2+x)(2+x)=
d)(−4−x)(4+2x)=
e)(−2−2x)(−4+3x)=
f)(−6−3x)(−5−8x)=
g)−8a+16b−32=
h)−14a−21+49b=
26 lis 18:21
karola: a) x2 + 5x − 5x − 25 +2xy = x2 − 25 + 2xy
26 lis 20:01
karola: b) 18 − 9a − 6a + 3a2 + 3a = 3a2 − 12a + 18
26 lis 20:03
karola: c) −4 − 2x +2x + x2 = x2 − 4
26 lis 20:04
karola: d) −16 − 8x −4x −2x2 = −2x2−12x−16
26 lis 20:06
karola: e) 8 − 6x +8x − 6x2 = −6x2+2x+8
26 lis 20:07
karola: f) 30 + 48x + 15x + 24x2 = 24x2+63x+30
26 lis 20:08
karola: g) 8(−a+2b−4)= −8(a−2b+4)
26 lis 20:10
karola: h) −7(2a+3−7b)
26 lis 20:11
karola: wszystko powinno być w porządku. dla pewności sprawdź wszystko jescze raz i co najważniejsze
przeanalizuj samodzielnie żeby wiedzieć o co chodzi

pozdrawiam
26 lis 20:12