matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi xy=3, y=4-x
Jerry:
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi xy=3, y=4−x Chodzi mi o tą pierwszą funkcje, nigdy nie miałem takiego zadania, żeby było x i y obok siebie. Co powinienem zrobić? Pomocy.
25 lut 15:40
J:
3
y =
− hiperbola
x
25 lut 15:42